AVEL

 

Intresserad av att låna någon av våra hanar för avel?


Här nedan kommer information som är bra att känna till innan man skickar en förfrågan!
Vi ögonlyser och patella undersöker både våra hanar och våra tikar, och har även det som grundkrav på tiken vi skulle låna ut hane till.
Vi vill även att tiken ska vara utställd med gott resultat och även genomfört BPH alternativt MH och självklart inneha stamtavla. Tiken ska även vara rastypisk och ha ett gott och stabilt temperament. Vi lånar ej heller ut till alla som frågar trots att dem kanske uppfyller alla krav, och det beror helt enkelt på att vi inte vill att våra hanar överanvänds i avel. Jag känner även att det är viktigt för mig att jag själv kan stå bakom den kombinationen som blir när jag lånar ut en hane till någon. Så det är en del som vi väger in när vi beslutar kring detta. Vi tar 6000kr, eller 600 euro för utländska parningar i engångsavgift. Då ingår fritt antal parningar under höglöpet, man får även låta tiken bo hos oss under löpet om man vill och man får självklart fri omparning om tiken skulle gå tom som inte är tidsbegränsad. Man får även med sig påskriven registreringsansökan till kennelklubben när man lämnar oss . Man kan även välja att betala språng på 2500kr och 2500kr per levande valp om man hellre vill det. Det kan även hända att vi vill ha en parningsvalp istället för avgift!!!
Och det är något man får vara beredd på och acceptera vid lån av någon av våra hanar!!!

Och kom ihåg !
Hundavel ska bedrivas på ett sådant sätt att det främjar både tikens och avkommans hälsa och välbefinnande. Varje medlem i svenska kennelklubben som upplåter sin hund till avel ska vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt med rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi, samt aktuella bestämmelser i djurskyddslagstiftningen. Uppfödningen ska ske kvalitetsmedvetet och med stort ansvar.
Har ni flera frågor eller andra funderingar kring detta så tveka inte att kontaka oss!
Varmt Välkomna!