Borås Uts. + Freyas flytt

I torsdags flyttade vår älskade Freya till sin syster i Norge. Dessvärre är hon för kort i bröstkorgen och jag är stenhård på den punkten i min avel. Så hade inget annat val än att leta nytt hem åt henne. Och det kunde ju inte blivit bättre då en tidigare valpköpare hörde av sig samma dag jag tog det tunga beslutet och frågade efter en till hund från oss. Och det blev som handen i handsken. Freya lever livet och är så älskad av sin nya husse och matte. Dessutom blev tjejerna överlyckliga över att få vara med varandra igen <3

Sen i helgen har vi varit och ställt Boozt och Gunvald i Borås. Det blev Boozt´s debut i officiell juniorklass och första dagen blev han 1 junkl med excellent och CK och 3e bästa hane. Andra dagen 2 a junkl med excellent. Gunvald 2a med HP. Det tråkiga med helgen är att det tisslades och tasslades om att Boozt är så rädd. Egentligen tycker jag inte att andra har med det att göra men jag väljer ändå att berätta vad som hänt så de som pratar kan upphöra med det!!

När Boozt som nu endast är 1 år gammal var liten valp så blev han attackerad av en större hund på en utställning. Det slog hårt på honom och vi har sedan dess kämpat med hans självförtroende bland stora hundar på utställning. Och vi va nästan där.... där han kände sig trygg och säker igen. Senaste träningarna bland stora hundar har gått super. MEN... nu i Borås är det en pinscherägare som hade noll koll på sin hund, och när vi närmade oss den hunden som satt vid ringside så gör den ett sådant vidrigt utfall och va inte många cm ifrån att få tag på Boozt. Så pang! Så var vi tillbaka på ruta ett igen. Så innan folk sitter och pratar illa om att en hund är nervös så kan dem ju alltid fråga varför, istället för att fnissa, peka och bete sig allmänt dumma. Boozt fick för övrigt super kritiker båda dagarna. Båda domarna berömde hans kondition och byggnad. Och menade på att det var så synd att han va så orolig. Och JA det är synd! och framförallt synd om honom att han ska behöva råka illa ut för att andra hundar inte kan uppföra sig. Men jag ger inte upp. Han ska känna sig trygg igen. Älskade finaste Boozt.

Världens bästa Gunvald <3 5 månader gammal och uppför sig bättre än välmeriterade championhundar gör i många fall <3